NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za filharmonijski bal i novogodišnji koncert Zagrebačke filharmonije

22.12.2015 u 10:52

Bionic
Reading

Filharmonijski bal održat će se 30. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20.30. Nakon spomenutog koncerta program će se nastaviti u predvorju nastupom ansambla Zagrebačke filharmonije predvođenim sjajnim filharmoničarom i zabavljačem Nikolom Jarkijem. Bit će to opušteni ples i druženje uz evergrine te doček prije samog dočeka

Novogodišnji koncerti svojim rasplesanim melodijama, nezaobilaznim valcerima, polkama i koračnicama svojevrstan su zaštitni znak blagdanskog vremena. Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije s godinama je postao i zadržao status novogodišnjeg koncerta br.1 koji garantira svečanu i blistavu atmosferu, dobro raspoloženje te, u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, izvrsnu glazbu impozantnih valcera, polki i koračnica, uz koju, doslovno i preneseno, koračamo u godinu ispred nas.

Uz rasplesane melodije iz proslavljenih opereta: 'Grofice Marice', 'Vesele udovice' te 'Figarovog pira', u izvedbi baritona Leona Košavića i sopranistice Ive Krušić, kao i valcere glazbene obitelji Strauss i trijumfalni Radetzky marš, osjećat ćete se kao na bečkom novogodišnjem koncertu. A domaći štih dat će naši filharmoničari predvođeni dirigentom  Davidom Danzmayrom.

Na koncertu će biti dodijeljena i nagrada Mladi glazbenik godine, a Zagrebačka filharmonija dodjeljuje je mladim glazbenicima za izvrsna dostignuća u protekloj godini. Komisija sastavljena od uglednih dirigenata, umjetnika, dekana i glazbenih novinara iz godine u godinu susreće se s teškom odlukom. No kako ističu, ponosni su što je konkurencija žestoka jer to samo govori o tome koliko imamo mladih i kvalitetnih glazbenika, a koji se potiču i na ovaj način.

Mladi bariton Leon Košavić prošlogodišnji je dobitnik ove prestižne nagrade, a na ovogodišnjem balu pokazat će zašto je jedan od najangažiranijih mladih opernih umjetnika.

Na samo novogodišnje jutro, s početkom u 11 sati, zagrebački filharmoničari održat će svečani novogodišnji koncert  i u hramu glazbe - u prestižnoj dvorani Festspielhaus u austrijskom Salzburgu. Događaj je to od velikog prestiža za hrvatsku kulturu pa će tako u Salzburg zagrebačke filharmoničare doći podržati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Za tu će prigodu članovi orkestra nositi specijalno dizajnirane kravate hrvatskog brenda Croata, odijela Varteks i cipele Borovo. Vrijedne su to suradnje hrvatskih brendova koji će zajedno nastupiti na prezentaciji ne samo hrvatske kulture, već i hrvatske izvrsnosti koja se uspješno pozicionira na europskom tržištu. Nakon titule najbolje božićne destinacije, dodatna je to promocija Zagreba i Hrvatske.

Dobitnici ulaznica za Filharmonijski bal koji će se održati 30. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog su Marica Parać i Goran Polak iz Zagreba.

O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.