DEVETA GODINA

Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr

26.11.2015 u 14:43

Bionic
Reading

MSU i T-Hrvatski Telekom devetu godinu objavljuju natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr. Natječaj će biti otvoren od 1. do 31. prosinca 2015.

Natječaj je otvoren za umjetnike koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, odnosno, s jedne stane medijskom umjetnošću, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

Ove će godine biti dodijeljene sljedeće nagrade:

Otkupne nagrade u netto iznosu: prva nagrada 50.000 kuna, druga nagrada 45.000 kuna, a treća 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postat će dijelom zbirke T-HT@MSU.

Nagrada publike u netto iznosu od 10.000 kuna, isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike. Glasove prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se umjetniku u obliku stimulacije.

Natječaj je i pozivnog karaktera. Imena pozvanih umjetnika bit će pravovremeno objavljena.

Radove ocjenjuje i odabire međunarodno stručno povjerenstvo.

Cjelokupan tekst natječaja, zajedno s detaljnim uputama za prijavu, bit će objavljen 1. prosinca na službenim stranicama MSU-a: www.msu.hr.