SURADNJA S HDLU

Zagrebački šoping centar angažirao umjetnike, evo što su napravili

20.11.2015 u 12:58

Bionic
Reading

Umjetničke instalacije, kulturna događanja i renomirani hrvatski umjetnici samo su mali dio nove suradnje Hrvatskog društva likovnih umjetnika s Arena Centrom u Zagrebu

Arena Centar u povodu pet godina svog postojanja odlučio se za suradnju s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i kulturni projekt kojem je svrha promovirati umjetnost i dati Centru jednu novu dimenziju rada i djelovanja, priopćili su iz trgovačkog centra. Predstavljena je izložba site-specific instalacija u kojoj će moći uživati svi posjetitelji Centra u narednih godinu dana. Za izradu skulptura angažirana su tri umjetnička imena: Predrag Todorović, Božica Dea Matasić i Ida Blažičko, čije su skulpture „Povratak“, „Medijator i „Genius loci“ postavljene na „trgove“ Istra, Dalmacija i Slavonija.

Uz činjenicu da je Arena Centar postao izložbeni prostor, gdje umjetničke instalacije dominiraju prostorom i u potpunosti povezuju ovu suradnju, za kraj studenog i tijekom cijelog prosinca predviđen je još niz lijepih projekata koji će Areni udahnuti dodatnu dozu umjetnosti. Tako će se vikendima održavati likovne radionice za djecu, koje će biti potpuno besplatne, a koje će voditi članovi HDLU-a te djecu usmjeriti na to kako da izrade, nacrtaju i pripreme svoje malo umjetničko djelo.

Vrhunac umjetničkog djelovanja bit će postavljanje 50 ukrasnih božićnih kuglica koje će samo za ovu prigodu oslikati 50 umjetnika za kao dio ovoga hvalevrijednog umjetničkog projekta i uspješne suradnje. Kuglice, koje će između ostalih oslikati Tomislav Buntak , Josip Zanki, Tomislav Ostrman, Matko Vekić , Siniša Reberski, Miron Milić, Predrag Todorović, Martina Miholić, Gordana Bakić, Lav Paripović, Ivona Jurić, Duje Jurić, Martina Grlić i mnogi drugi dat će Arena Centru poseban sjaj i učiniti ga omiljenim mjestom blagdanskih druženja i nezaobilaznom lokacijom za sve one koji će na jednom mjestu poželjeti izabrati prigodan poklon za svoje najdraže i uživati u posebnom umjetničkom, božićnom ozračju.