IZGLAĐEN NESPORAZUM

Baldasar otvorio 28. Adria Art Annale, drugi put

12.10.2015 u 14:07

Bionic
Reading

Splitski političari i umjetnici, kako javlja HRT, nakon devet dana od zatvaranja Adria Art Annala sjeli su za stol te utvrdili da politika i umjetnost o fašizmu misle isto pa je gradonačelnik u subotu opet otvorio izložbu

Na ponovnom otvorenju izložbe, koju je prije desetak dana otvorio pa sutradan zatvorio, gradonačelnik Baldasar je rekao da bi bilo najbolje da se jedni drugima ispričaju zbog slabe komunikacije, odnosno nejasnih motiva umjetnika pri postavljanju svastike te straha od nekakvih neželjenih posljedica i nejasnoća njega i ravnateljice Narcise Ferri.

Danima su umjetnici ustrajali na razgovoru s gradskom vlasti i tražili od nje da ponovno otvori izložbu, tvrdeći da represija i zabrane ne rješavaju probleme.

'Vidjeli smo opasnost da se ugroze neke umjetničke slobode. Statutom HULU-a štitimo i promičemo umjetničke slobode pa smo zato bili primorani reagirati', rekao je HRT-u Vice Tomasović, predsjednik splitskog HULU-a.

Splitski gradonačelnik spreman je umjetnicima nadoknaditi štetu, a međusobne isprike potvrđuju službeni naziv izložbe - 'Spajanje svjetova'.