SUVREMENI PLES

Svetvinčenat će uskoro ponovno zaplesati

29.06.2015 u 14:15

Predstave Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Izvor: Promo fotografije / Autor: Pepijn Lutgerink

Bionic
Reading

Šesnaesto izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat od 24. do 27. srpnja donosi u Istru novu dozu plesnog uzbuđenja

Tijekom četiri dana predstavit će se umjetnici i prikazati predstave iz nekoliko europskih zemalja, a pripremljen je i bogat popratni program koji uključuje radionice za profesionalne plesače, vođene diskusije s gostujućim umjetnicima te prezentacija međunarodne plesne mreže Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi.

Po prvi puta u Hrvatsku dolazi propulzivna mađarska kompanija Duda Éva Dance Company s predstavom 'Virtus', u kojoj je vješto spojen suvremeni ples i cirkus, mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske s predstavom 'Field', autorski dvojac Guy Nader - Maria Campos s predstavom 'Tttttt' iz Španjolske, zatim još jedan mađarski umjetnik, Ferenc Feher sa zanimljivim solom 'Morgan and Freeman'.

Uz navedeno, prikazat će se i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene, među kojima i 'Trilogija' Saše Božića i Petre Hrašćanec te 'Luna Malekova' Martine Nevistić.

Osim programa na glavnoj festivalskoj lokaciji u Kaštelu Grimani te na drugim lokacijama na otvorenom, u Mediteranskom plesnom centru gostovat će plesni pedagozi Guy Nadera (Libanon) i Arnulfa Parda Ravaglija (Kolumbija) koji će voditi radionice za profesionalne plesače.

Raspored događanja pogledajte na službenim stranicama festivala