Kulturmiks T-HTnagrada@msu.hr

Natječaj za otkup radova suvremene umjetnosti

  • Autor: tportal.hr
  • 7.10.2009 17:15:53
  • 7.10.2009 15:45:06

Muzej suvremene umjetnosti i T-Hrvatski Telekom treću godinu zaredom objavit će otvoreni i pozivni natječaj kojim će se dodjeljivati tri otkupne nagrade, kao i nagradu publike za radove s područja suvremene umjetnosti

T-Hrvatski Telekom glavni je partner Muzeja suvremene umjetnosti od 2007. godine i treću godinu zaredom raspisuje natječaj za otkup suvremene umjetnosti. Nagrađeni radovi postaju dio T-HT zbirke, koja će biti sastavni dio fundusa Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Natječaj će biti raspisan 10. listopada 2009. godine, a prijave umjetnika primaju se do 11. siječnja 2010. godine.

PR T-HT
Rad Ane Horvat
Na natječaj se mogu prijaviti radovi nastali nakon 1. siječnja 2006. godine. Iznosi otkupnih nagrada isti su kao i lani – 75 tisuća kuna za prvu nagradu, 70 tisuća kuna za drugu nagradu i 65 tisuća za treću nagradu. Nagrada publike nosi 15 tisuća kuna.
Ove godine natječaj predstavlja poseban izazov jer će izložba odabranih radova biti priređena u veljači 2010. u novoj zgradi Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Stručno povjerenstvo ove godine djeluje u izmijenjenom sastavu, a čine ga v. d. ravnateljice Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu mr. Snježana Pintarić, intendant Kunstahausa u Grazu Peter Pakesch, Nada Beroš, viša kustosica zagrebačkog MSU, Ivan Faktor, medijski umjetnik, Branko Franceschi, ravnatelj HDLU-a, Lala Raščić, medijska umjetnica, te Robert Storr, dekan na Yale School of Art u New Havenu.
Članovi stručnog povjerenstva i ove godine na specifičan način potiču umjetnike na kreativnost tako što odabiru pet pozvanih umjetnika na natječaj. Ove godine to su Igor Grubić, Vlatka Horvat, Antun Maračić, Marko Tadić i Vlasta Žanić.
Prošle godine prvu nagradu dobila je Ana Horvat, drugu Ana Opalić, treću Davor Sanvincenti, a nagradu publike dobila je Tanja Perišić.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još