Marina Abramović:

'Jay Z me potpuno iskoristio'

20.05.2015 u 16:39

Bionic
Reading

Umjetnica Marina Abramović požalila se da više nikada ne želi surađivati sa slavnim Jay Z-jem nakon što su zajedno radili na videu 'Picasso Baby: A Performance Art Film'

Za snimanje videa Jay-Z je dobio ideju zahvaljujući konceptualnoj umjetnici koja je 2010. 736 sati nepomično sjedila i susretala se s posjetiteljima u sklopu instalacije 'The Artist Is Present'.

Kako piše The Guardian, Abramović je tri godine nakon svog performansa pristala pomoći reperu, ali je naglasila da bi on trebao njoj pomoći da više ljudi prati rad umjetnika: 'Došao je u galeriju Pace i dala sam mu kompletnu prezentaciju, ali sada imam osjećaj da nije bilo uzajamne pomoći kao što smo se dogovorili. Jednostavno me iskoristio.'

Jay Z je šest sati bio u galeriji i repao s posjetiteljima. Sve se snimalo, a zatim su dijelovi iskorišteni za spot.

Dodala je da je suradnja s Lady Gagom bila, pak, odlična, budući da pjevačica ima 45 milijuna sljedbenika i sigurno je dio njih obratio pažnju na njenu umjetnost.

Iako je rekla da ne žali što je pristala raditi s reperom, ubuduće će bolje promisliti ako dođe do nove prilike za rad s nekim glazbenikom.