Kulturmiks GALERIJA POD ISTRAGOM

Tate povukao golu Brooke Shields

  • Autor: A. S.
  • 2.10.2009 9:35:14
  • 2.10.2009 8:00:00

Fotografija gole Brooke Shields, snimljena kada je imala deset godina, ipak neće biti izložena u londonskoj galeriji Tate. Tako su odlučili njeni upravitelji nakon što je policija započela istragu

'Spiritual America', djelo fotografa Richarda Princea, prikazuje 10-godišnju Brooke golu od koljena naviše, nauljenu i s mnogo šminke. Glasnogovornik Scotland Yarda rekao je da su surađivali s galerijom kako bi se uvjerili da nije prekršen nijedan zakon te da se posjetitelji ne bi osjetili uvrijeđenima, piše BBC.

Glasnogovornica galerije Tate je rekla: 'Soba u kojoj se nalazi fotografija trenutno je zatvorena i još uvijek pregovaramo s policijom.' Zbog toga nije donesena konačna odluka hoće li povući sliku s izložbe ili neće.

Fotografija je trebala biti dio izložbe 'Pop Life: Art In A Material World', čije je otvorenje predviđeno za četvrtak navečer. Slika s Brooke nalazi se u posebnoj sobi i odvojena je od ostatka izložbe na kojoj se mogu vidjeti seksualno eksplicitne fotografije i umjetnička djela izrađena od slika iz pornografskih časopisa.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još