Kulturmiks JUBILARNI PETI

Uskoro Sajam stipendija u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • 2.10.2009 9:40:43
  • 1.10.2009 11:44:51

Institut za razvoj obrazovanja organizira peti jubilarni Sajam stipendija u Hrvatskoj u srijedu, 21. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Sajam stipendija je središnji nacionalni događaj u području visokog obrazovanja na kojem će 38 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija predstaviti preko 70 programa financijske potpore, dostupnih hrvatskim građanima za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu

Institut za razvoj obrazovanja pokretač je Sajma stipendija te od 2005. godine jednom godišnje organizira Sajam koji je postao ne samo najveći događaj ove vrste u Hrvatskoj, već i prepoznatljiv događaj koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju i poticanje međunarodne mobilnosti hrvatske akademske zajednice putem programa stipendiranja.

Na Sajmu stipendija 2009. sudjelovat će 38 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija, među kojima državne institucije (ministarstva, gradovi i županije), hrvatska i strana visoka učilišta, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke te neprofitne organizacije (zaklade i udruge). Novina na Sajmu stipendija 2009. je sudjelovanje banaka koje će u sklopu Prvog sajma studentskih kredita predstaviti svoju ponudu studentskih kredita, kao još jednog od načina za financiranje studija u Hrvatskoj i/ili inozemstvu.

Na ovogodišnjem sajmu se očekuje više od 6.000 posjetitelja.

Detaljan program Sajma stipendija 2009. i popis izlagača dostupni su na službenim internetskim stranicama Sajma www.stipendije.info.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još