SPLIT EPK 2020

Ljubičić rješenja predstavio na Facebooku prije nego naručiteljima

25.03.2015 u 16:18

Logo Split 2020

Izvor: Promo fotografije / Autor: Boris Ljubičić

Bionic
Reading

Izradu vizualnih rješenja kandidature Splita za Europsku prijestolnicu kulture Grad Split je povjerio uglednom dizajneru Borisu Ljubičiću, a on je neka svoja rješenja objavio na društvenim mrežama prije službenog i najavljenog predstavljanja u Banovini

Ljubičić kaže da ne cijeni rješenja koja ne izazivaju pozornost i drugima ništa ne znače. Reakcije na njegova rješenja izuzetno su pozitivne, a zanimljivo je da one dolaze od nesplićana ili stranaca koji su manje subjektivni i misle šire od nas.

To su reakcije njegovih prijatelja s Facebooka, a od njih pet tisuća 90 posto nikada nije upoznao. Mali broj FB prijatelja iz struke uglavnom su stranci.

'Nema velikih objašnjenja, uvjeravanja i profesionalnog PR-a', objašnjava Ljubičić u Slobodnoj Dalmaciji i dodaje: 'Na web-stranici grada svi mogu čitati projekt, ocjenjivati, predlagati, dok je vizualni identitet sasvim drugi medij i zašto ga ne pokazati na FB na koji mogu doći svi?'

RTL Autor: RTL


Inspiraciju pri izradi vizualnog rješenja Ljubičić je pronašao u sloganu 'SPLIT je veći od SPLITa'. Zbog toga logo SPLIT raste, što se najbolje vidi u animacijama.

RTL Autor: RTL