Kulturmiks GRAND PRIX HUGU BESARDU

Međunarodni grafički bijenale uskoro u Splitu

Četvrti po redu Međunarodni grafički bijenale otvara se 1. listopada u gotičkoj palači splitske Stare gradske vijećnice na Pjaci

Grafički bijenale pokrenuli su i godinama ga uspješno organiziraju Pavo Majić i Nikola Skokandić, splitski umjetnici i grafičari.

Majić je istaknuo da je na ovogodišnji bijenale odaziv bio izvanredan. Zaprimljeno je preko 600 radova 192 umjetnika iz 35 zemalja. Brojke su to koje garantiraju kvalitetu, ali pri žiriranju i odabiru radova koji će biti prezentirani nije bilo lako, rekao je.

Radove za izlaganje je odabirao žiri u sastavu Viktor Popović i Marina Majić iz Hrvatske, Samuel Martin iz Švicarske i Christian Legentil iz Francuske.

Skupna izložba bit će otvorena do 22. listopada u Staroj gradskoj vijećnici. U galeriji Emanuel Vidović 2. listopada će izlagati Maja S. Franković i Nevenka Arbanas. Brita Weglin 9. listopada izlaže u loggi Pučkog učilišta, a za kraj manifestacije 17. studenog do 15. prosinca u Staroj gradskoj vijećnici će biti izložene grafike Dušana Džamonje.

Grand prix bijenala je dobio je Hugo Besard iz Belgije, iznimni grafičar koji je uspješno spojio u svom radu grafički zanat na nivou tradicionalne manufakture, likovnu tradiciju i suvremeni likovni izričaj.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još