Kulturmiks NAGRADA PLATFORME MLADIH KOREOGRAFA

Ana Mrak i Darija Doždor najperspektivnije autorice

  • Autor: S. F.
  • 28.9.2009 13:06:39
  • 28.9.2009 10:09:43

Dodjelom nagrade Ani Mrak i Dariji Doždor za najperspektivnije mlade autore za predstavu 'Redroomsesions' završena je 10. platforma mladih koreografa

Članovi stručnog žirija Silvija Marczhig, Ksenija Zec i Damir Klemenić, dodijelili su nagradu Dariji Doždor i Ani Mrak za predstavu 'Redroomsesions' koja je, prema njihovu mišljenju, najcjelovitiji i najoriginalniji rad na ovogodišnjem programu 'Break a leg' te zadovoljava sve koreografske aspekte, od dramaturški dosljedne provedbe i visoke izvedbene razine do dojmljive produkcijske opremljenosti i realizacije. U ime Darije Doždor i Ane Mrak, nagradu je preuzela Nensi Ukrainczyk.

Platforma mladih koreografa
'Out there' autorice Sun A lee
Nagradu publike za najbolju predstavu Platforme dobila je Sun A Lee iz Koreje za predstavu 'Out there', sola koji se bavi autoričinim pokušajima da pretoči na scenu vlastite misli.

Deseta Platforma mladih koreografa održavala se od 18. do 27. rujna. Ugostila je više od stotinu umjetnika, izvedena je 21 predstava, od kojih su osam strana gostovanja, a čak sedam premijere. Najavljene su brojne koprodukcije i gostovanja hrvatskih umjetnika na plesnim festivalima u Francuskoj (Les Reperages, Danse a Lille), na Cipru (Nicosia Dance Festival), u Luksemburgu (Danz Festival Letzebuerg), u Sloveniji (Bunker i Drugajanje festival), u Nizozemskoj (Daswerkplaats Amsterdam) te gostovanja u okviru projekata Lokomotiva, Nomad Dance Academy i Brain Store Project iz Bugarske.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još