Kulturmiks LADYFEST ZAGREB

Festival umjetničkog stvaralaštva žena u Medici

  • Autor: tportal.hr
  • 28.9.2009 10:30:47
  • 28.9.2009 10:11:08

Otvorenjem izložbe 'Generacija X – ženske perspektive' na kojoj sudjeluje 15 hrvatskih umjetnica 30. rujna započinje festival umjetničkog stvaralaštva žena Ladyfest Zagreb - Vox Feminae koji će se odvijati do 4. listopada u Autonomnom kulturnom centru Medika

Filmski program festivala fokusiran je na snažne ženske glasove koji probijaju rodne stereotipe u svojim ostvarenjima te donosi presjek radova Mirande July, Barbare Hammer, Signe Baumane, Sadie Benning i Jasne Zastavniković. Posebna zanimljivost su ponoćne premijere projekta 'Dirty Diaries'. Riječ je o 12 kratkih pornografskih filmova koje su režirale žene, a koje je financirala švedska vlada.

Glazbeni program tematski je podijeljen, pa će u petak publika moći uživati u alternativnoj rock glazbi kada će se održati koncert nizozemskog benda Suicidal Birds te zagrebačkog The Rock Flocka. Subota je rezervirana za provokativne elekro bitove Starki iz Bosne i Hercegovine te Xenije Flex iz Mađarske. Nedjelja je pak orijentirana na indie glazbu, kada nastupa A. J. Shanti (SAD) i 'U pol' 9 kod Sandre' (HR).

Više o festivalu čitajte na službenim stranicama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više