ZA SVAKOG PONEŠTO

Što za doček Nove godine nude gradski trgovi

31.12.2014 u 10:21

Bionic
Reading

Provjerili smo po gradovima Hrvatske tko će nas zabavljati u najluđoj noći na glavnim gradskim punktovima - gdje nastupaju Prljavci, tko će biti u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, kome će pjevati Severina - doznajte u našem vodiču

Dubrovnik - Stradun

Jedan od popularnijih dočeka Nove godine na otvorenom svakako je onaj na dubrovačkom Stradunu. Dubrovčani i njihovi gosti ispraćaj Stare godine počet će uz donedavnu lokalnu atrakciju čija je popularnost u posljednjih godinu dana doživjela pravi bum na nacionalnoj razini. Pogađate, riječ je o sastavu Silente, a njihov je nastup predviđen za 21 sat. Oko 23 sata mladi Dubrovčani mikrofon će predati hrvatskom kralju popa Tonyju Cetinskom te će on okupljene na Stradunu uvesti u Novu godinu. Nešto ranije istoga dana Tony će nastupiti i na dječjem dočeku koji počinje u 10 sati. Na kraju novogodišnjeg dočeka na Stradunu nastupit će Petar Dragojević, a u pratnji svog benda popet će se na pozornicu u 1.30.

Hvar - Trg sv. Stjepana

Grad Hvar tradicionalno i ove godine organizira doček na Trgu sv. Stjepana, a Hvarani će uživati u nastupu Prljavog kazališta, jednog od najpopularnijih domaćih rock bendova. Početak koncerta se predviđa poslije 22 sata pa će uz najveće hitove popularnih prljavaca svi posjetitelji odbrojiti i posljednje sekunde Stare godine.

Osijek - Trg slobode

Središnji doček Nove godine u najvećem slavonskom gradu ove će se godine održati na Trgu slobode, a okupljene građane čekaju čak tri pozornice i nastupi tri različita izvođača, po načelu 'za svakoga ponešto'. Centralna scena u sredini trga, okrenuta prema prolazu koji vodi na Trg Lava Mirskoga, najveća je pozornica na kojoj se događaju nastup skupine Vigor, zatim najave, džinglovi te već standardno odbrojavanje i čestitku gradonačelnika i župana u ponoć. Kod spomenika 'Šetača' nalazit će se manja pozornica s razglasom i rasvjetom, a za glazbeni program zadužen je DJ Sly, jedan od pokretač elektronske scene u Osijeku. Ovaj program namijenjen je mlađim generacijama. Treća, također manja pozornica, smještena je kod spomenika Franji Tuđmanu gdje je organiziran program tamburaške glazbe uz nastup osječkog tamburaškog sastava Sitan vez

Poreč - Trg slobode

Slijedeći uhodanu praksu dovođenja najvećih zvijezda hrvatske estrade za Novu godinu, gradske vlasti Poreča konačno su uspjele i u svojim gotovo desetljeće dugim nastojanjima. Već početkom ljeta dogovorili su nastup sa samom kraljicom pa će se na Trgu slobode Nova godina čekati uz Severinu

Pula - Forum, Portarata, Kaštel

Na listu novogodišnjih dočeka na otvorenom Pula se upisuje s tri lokacije. Glavno događanje, novogodišnji koncert Gibonni i gosti, održat će se na Forumu, a od 22 do 4 sata uz Gibonnija će još nastupiti Damir Urban, Davorin Bogović i Ivana Husar.

Trinaestodnevnu manifestaciju RockTarata, za vrijeme koje će na Trgu Portarata svirati i zvučnija imena domaće scene, zatvorit će novogodišnjim dočekom kućni bend Rock Caffea

Na Kaštelu se priprema veliki elektronički doček Nove godine kojim će završiti i 8. Seasplash platforma. Na tri pozornice, Slurp!, Seasplash i Marsroom, od 18 do 5 sati nastupit će preko 15 izvođača te će ponuditi mješavinu techno, house, dub i trance ritmova. Valja napomenuti da se u slučaju lošeg vremena događaj seli u Zerostrasse.

Rijeka - Korzo

Na kartu domaćih snaga u usponu, kao Dubrovnik sa Silenteom, igra i Rijeka pa će novogodišnju feštu na Korzu otvoriti Jonathan, skupina prekaljenih riječkih glazbenika koji su u protekloj godini digli veliku prašinu i čiji istoimeni EP kritika opisuje kao da im je treći, a ne prvi. Od riječkih snaga tu su još The Beatles Revival Band, čiji repertoar nije potrebno opisivati. Organizatori su mislili i na obožavatelje The Rolling Stonesa pa će kao glavni bend Riječane u Novu godinu uvesti nacionalne glazbene legende, bend Parni valjak

Split - Riva

Za doček na splitskoj Rivi angažirane su domaće splitske snage koje bi pod sloganom 'Split za cili svit' trebale ponuditi odličan miks raznovrsnih glazbenih stilova na zadovoljstvo Splićana i njihovih gostiju. Program počinje u 21 sat nastupom kraljice Splitskog festivala Zorice Kondže, a u 23 sata Rivu preuzimaju Diktatori predvođeni Marijanom Banom. Nakon dvosatne svirke Diktatore će svrgnuti General Vasilije Mitu te će nastupati do 3 sata s repertoarom Siniše Vuce. Šteta samo što organizator nije iskoristio Vucino dvojstvo u udarnom terminu. Ispraćajem Stare godine uz Vucu i ulaskom u Novu s Generalom Vasilijem Mituom bili bismo znatno bliže ciljanom 'za svakog ponešto'.

Šibenik - Dolac, Peškarija

Orijentiranost kulturnom turizmu i uspješnu ljetnu turističku sezonu Šibenik nastavlja manifestacijom 'Budi u Šibeniku 2015. godine', čiji će vrhunac biti upravo novogodišnji doček na Docu. Za privlačenju gostiju željnih dočeka na moru Šibenik je angažirao regionalno najpopularniji sastav Dubiozu kolektiv. Novogodišnji program na Docu počinje u 22 sata nastupom zagrebačkog Elementala, a nakon Dubioze na pozornicu će izaći šibenske funk-rock snage Ti ritu piri pip.

Po uzoru na prošlogodišnji program, koji je zadovoljio ukuse širokog kruga posjetitelja, šibenski cover bendovi provest će glazbenim vremeplovom okupljene pred drugom pozornicom smještenom na šibenskoj Peškariji.

Zadar - Narodni trg, Varoš, Kalelarga, Forum

Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra organiziraju doček Nove godine istodobno na više mjesta unutar povijesne jezgre, a posjetitelji će moći birati ili prošetati između više pozornica koje će biti postavljene na Narodnom trgu, u Varoši, na Forumu te na Kalelargi. Nastupit će više vrsnih domaćih izvođača i umjetnika, među kojima su Ivana Radovniković, Postolar Tripper, Zd Express, Black Coffee i Martine Thomas za ljubitelje jazza, a DJ-i će biti zaduženi za plesnu glazbu s mix pultova zajedno uz još nekoliko bendova za zagrijavanje atmosfere.

Zagreb - Trg bana Josipa Jelačića

Tradicionalnim novovalnim novogodišnjim partyjem u jednom zagrebačkom klubu zadnja je dočekana 2011. Nakon četiri godine novogodišnjeg izbivanja novi val će u metropoli ponovno uskrsnuti na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića. Na koncertu nazvanom Happy New Wave, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, nastupit će Jurica Pađen & Aerodrom, Jura Stublić & Film, Boris Leiner, Davor Gobac, Renato Metessi & Zvijezde te Telephone Blues Band. Svirka će početi u 21 sat.

U sklopu manifestacije Fuliranje kod Uspinjače, u Tomićevoj ulici, na novogodišnjem dočeku zabavljat će vas još jedno dijete novog vala, Max Juričić, koji će vam sa svojim cover bendom Ljetno kino ponuditi i nešto svježije hitove.


Filmski doček Nove godine kao u Indiji

Tradicionalni doček Nove godine u kinu Tuškanac, uz odlične filmove, glazbu, dobru hranu i pjenušac, ove godine je u okusima, bojama i ritmu Indije. Filmski dio večeri čine dva filma: 'Zakuni se ljubavi', bolivudski hit redatelja Amitabha Bachchana iz 1978, te američka romantična komedija 'Moja indijska avantura' redatelja Johna Jeffcoata iz 2013. Okus ove celuloidne svečane gozbe dodatno će začiniti indijska hrana.