FOTOGRAFSKA IZLOŽBA

Marija Braut predstavila Zagreb u boji

18.09.2009 u 07:36

Bionic
Reading

Izložba 'Moj Zagreb u koloru' na kojoj poznata hrvatska umjetnica Marija Braut predstavlja stotinjak fotografija Zagreba snimljenih posljednjih desetak godina, otvorena je u Muzeju grada Zagreba

Ova izložba nije samo slika grada Zagreba nego i osobna priča Marije Braut koja prati njezine šetnje Zagrebom, rekla je na otvorenju autorica koncepcije izložbe Iva Prosoli

Riječ je o donaciji Marije Braut Muzeju grada Zagreba, fotografijama na koje se umjetnica, poznata po svojim crno-bijelim fotografijama po prvi put predstavlja u novom svjetlu - fotografijama u boji, kazala je Prosoli.

Sama autorica istaknula je pak kako je sretna što je zadnjih desetak godina, šetajući Zagrebom, snimila ove fotografije koje sada daruje gradu u nadi da će zajedno s njima biti sačuvano jedno vrijeme koje one dokumentiraju.

Zahvalivši Mariji Braut na donaciji, izložbu je otvorio ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić

Izložba je otvorena do kraja listopada.

Marija Braut rođena je 1929. u Celju. Fotografijama se počela baviti u ateljeu Toše Dabca potkraj 1960-ih godina. Prvu izložbu imala 1969. zajedno s Petrom Dabcem. Izlagala je na više od stotinu samostalnih i skupnih izložaba.