SAJAM BESPLATNE UMJETNOSTI

Nakon izložbe, poklanjanje radova

15.09.2009 u 13:32

Bionic
Reading

Osim besplatnog razgledavanja izložbe, posjetitelji trećeg po redu londonskog sajma umjetnosti The Free Art Faira imat će priliku odabrati najdraže djelo i bez naknade ga ponijeti kući

Posjetitelji jednog od najposjećenijih okupljališta suvremenih umjetnika u Velikoj Britaniji, The Free Art Faira, koji će se održati u londonskom centru Barbican (12-18. listopada) pozvani su da tijekom tjedna odaberu svoj omiljeni rad. Posljednjeg dana sajma dobit će priliku, ako budu najbrži, da kući ponesu djelo po vlastitom izboru. Manifestacija koja je prethodnih godina stvorila imidž alternative komercijalnim umjetničkim okupljanjima nastavlja tako u istom duhu.

Marlene Dumas, Bob&Roberta Smith, Robin Mason, kolektiv Artists Anonymus i Gerarldine Swayne neki su od umjetnika koji su ustupili svoje radove kako bi podsjetili da je umjetnost više od novca, piše Artdaily.com.

The Free Art Fair je utemeljio umjetnik Jasper Joffe 2007. godine te se organizacija dosad uvijek održavala bez potrošnje financijskih sredstava. Izložbeni prostor je posuđen na korištenje, osiguranje i vodstvo kroz izložbu obavljaju volonteri, ulaznice su besplatne, a radovi su poklon umjetnika.