NAGRADNJAČA

Prisjetite se svojih najdražih uz Zagrebačku filharmoniju

28.10.2014 u 10:13

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija već tradicionalno u svom Bijelom ciklusu obilježava blagdan Svih Svetih.

Tako će biti i ovaj tjedan, točnije u petak, 31. listopada. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro, stalni gost dirigent našeg Orkestra, Leopold Hager dok će uzvišene solističke dionice Lobgesanga, skladatelja Felixa Mendelssohn-Bartholdya izvesti ponajbolji solisti: sopranistice Lidija Horvat Dunjko i Antonija Dunjko, tenor Domagoj Dorotić, a sve uz neizostavnu pratnju Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić.

Djelo kojim ćemo se prisjetiti onih koji više nisu s nama, kombinira pijevne melodije, liriku, duboke osjećaje i dramu i to na način da je put od tame do svjetlosti u potpunosti ocrtan glazbom te će najbolje dati potrebni dašak duhovnosti kojim ulazimo u tjedan prisjećanja na sve one koji više nisu s nama.

Kako se i sam Mendelssohn, za vrijeme rada na djelu, držao citata Martina Luthera kojeg je i upisao iznad prvih taktova Lobgesanga: 'Želim vidjeti sve umjetnosti, pogotovo glazbu, u službi Onoga koji ih je dao i stvorio ih.'

Tako će Zagrebačka filharmonija prigodno, i u skladu sa osnovnim motivom skladatelja, njegovo djelo posvetiti onima kojih više nema i koji ne mogu s nama podijeliti radost i ljepotu glazbe, ali ćemo u uzvišenosti i svečanosti najljepših glazbenih tonova oživiti sjećanje na njih.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 3x2 ulaznice za koncert.

Imena dobitnika objavit ćemo u petak, 31. listopada.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Jasmina Tuđman
Nada Lovrić
Romina Prvonožec

Ulaznice se podižu na blagajni Zagrebačke filharmonije u Lisinskom u petak, 31. listopada od 17 do 19:30 sati uz predočenje osobnog dokumenta.