FESTIVAL IZVEDBENIH UMJETNOSTI

Svjetski umjetnici u Rovinju otkrivaju nove pejzaže

21.08.2014 u 13:31

Bionic
Reading

Drugi festival BLITZ - Međunarodni dani izvedbenih umjetnosti ugostit će u Rovinju od 4. do 6. rujna umjetnike iz Hrvatske, Italije, Švicarske, Španjolske i Švedske

Kako se ističe u najavi festivala, ovogodišnja tematska nit su praznici.

'Podteme kojima plovimo ove godine su putovanja, pejzaži, otkrića, bliske udaljenosti, moć realnog i moć zamišljenog u potrazi za novim ljepotama', navodi se.

Na otvorenju će u četvrtak 4. rujna Martin Schick iz Švicarske i hrvatski zbor Antonio Gandusio održati radionicu i performans.

U programu je i španjolski izvođački dvojac Colectivo 96 s predstavom 'Fingir' koja propituje koncepte lažnog, fiktivnog, stvarnog i istinitog u teatru, raskrinkavajući na duhovit način kreativne procese na sceni.

Slijedi plesni projekt 'Sizifov pink' koreografkinje Martine Nevistić i radionice O.N.E., a u tri festivalska dana na lokacijama diljem grada – u Kazalištu Gandusio, Tvornici duhana Rovinj, Beach baru Cuvi, Crkvici Sv. Tome, na malom molu, u Clubu Boa i na Bazenu Delfin – održat će se niz plesnih, vizualnih i glazbenih performansa.

Bit će upriličen i doručak s umjetnicima, a predviđena je i projekcija Oscarom nagrađeni švedsko-britanski dokumentarac 'Searching for Sugarman' Malika Bendjelloula.