NAJVEĆE NATJECANJE

Zboraši Čarobne frule trostruko nagrađeni u Rigi

23.07.2014 u 13:39

Bionic
Reading

Na 8. svjetskim zborskim igrama u Rigi, najvećem svjetskom zborskom natjecanju, hrvatski zbor Čarobna frula, pod ravnanjem Marijana Milića osvojio je dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Srebra su osvojena u folklornoj i jazz kategoriji, a brončana u kategoriji popularne glazbe, priopćili su zboraši.

Čarobna frula je jedini zbor na svijetu koji je nastupio na svim dosad održanim Svjetskim zborskim igrama. U Rigi se je natjecalo 460 ponajboljih svjetskih zborova, u 28 različitih kategorija. Osim Čarobne frule, još je nekoliko hrvatskih zborova vrlo uspješno nastupilo u Rigi. Jane iz Velike Gorice i ženska klapa Kastav osvojili su zlatnu medalju, osječka Lipa 2 srebrne, a Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća dvije zlatne diplome u otvorenom natjecanju.

Pored natjecateljskog dijela, Čarobna frula je nastupila i na Svečanom završnom koncertu, kao dio velikog zbora, koji je uz pratnju Latvijskog simfonijskog orkestra raspjevao i rasplesao auditorij od nekoliko tisuća ljudi, te tako na najljepši mogući način okrunio prekrasnu glazbenu svečanost koja je na desetak dana cijelu Rigu pretvorila u jednu ogromnu glazbenu pozornicu.