AKUSTIKA I ZIDINE

Čaroban ambijent Medvedgradskih glazbenih večeri

18.07.2014 u 17:18

Bionic
Reading

U čarobnom ambijentu medvedgradskih zidina otvorene su u četvrtak još jedne glazbene večeri, a koncert otvorenja pripao je mladim kantautoricama Queen Of Sabe i grupe Meritas. U petak nastupaju Nina Romić, Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group, a na završnoj subotnjoj večeri Sara Renar i Tamara Obrovac & Transhistria Quartet

Svi oni koji su četvrtak navečer odlučili provesti na Medvedgradu, unatoč nestabilnoj vremenskoj prognozi, nisu pogriješili s odabirom. Nebo nad Medvedgradom brzo se razvedrilo, a 'vjetar u kosi' dao je posebno osvježenje svima koji su pobjegli u avanturu s užarenog gradskog betona i odlučili uživati na otvorenju još jednih Medvedgradskih glazbenih večeri.

Na samom vrhu južne kule započeo je akustični dio programa nastupom mlade kantautorice Queen Of Sabe. Nakon nje, na glavnom medvedgradskom platou, okruženom zidinama, zelenilom i svjetlima grada Zagreba, grupa Meritas službeno je otvorila još jedne glazbene večeri. U jednom trenutku na pozornici im se pridružila kolegica i dugogodišnja prijateljica, glazbenica Jelena Radan


Tristotinjak prisutnih zaljubljenika u pop glazbu senzualnog karaktera, puna dva sata vidno je uživalo u atmosferi koju im je, osim iznimnih glazbenica s pozornice, pružao i sam ambijent prekrasnog parka prirode.

'Svima koju su bili na jednom od koncerata na Medvegradu, ne trebamo isticati posebnost tog mjesta i pogleda koji se pruža sa zidina. Hvala što ste s nama proveli sinoćnju večer, hvala na toploj energiji kojom ste popratili svaku našu izvedbu. S osmijehom smo kontravali vjetru na 600 metara nadmorske visine... I posebno se zahvaljujemo organizatoru koji je poput proroka zamislio spoj ovog mjesta i naše glazbe koji su se sinoć savršeno nadopunjavali. Do sljedećeg susreta, Anita, Meri, Tin, Ivan, Zde i Mario', članovi grupe Meritas nisu skrivali svoje oduševljenje.

Medvedgradske glazbene večeri, u starom gradu sagrađenom u 13. stoljeću, u petak i subotu nastavljaju svoj program. U petak će akustični dio večeri ispuniti mlada glazbenica Nina Romić, nakon koje će vas na velikom platou podno kule zabavljati priznati glazbenik Zoran Predin uz Damir Kukuruzović Django Group. U subotu, 19. srpnja, Medvedgradske glazbene večeri upotpunit će, pa tako i svečano zatvoriti, Tamara Obrovac & Transhistria Quartet, s prethodnim akustičnim nastupom kantautorice Sare Renar

Za koncert Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django Groupa ulaznica više nema!

Ulaznice za koncertTamare Obrovac & Transhistria Quarteta još danas možete kupiti po cijeni od 80 kuna, dok će sutra, na dan koncerta, cijena biti 100 kuna. Ulaznice možete kupiti online na ulaznice.hr te na ovlaštenim prodajnim mjestima - TISAKmedia, Aquarius Records, Croatia Records i sva ostala prodajna mjesta koja možete pronaći u sustavu ulaznice.hr.

Broj parkirnih mjesta za automobile na Medvedgradu je vrlo ograničen, no organizatori su osigurali besplatan minibus, i to od početne stanice kod Šestinske crkve pa sve do Medvedgrada i natrag. Polasci će biti u 18 i 30, 19, 19 i 30, 20, 20 i 30 i 20 i 45, a povratak je planiran nakon koncerta.