DESET DANA UČENJA

Završila škola medijske kulture dr. Ante Peterlić

01.09.2009 u 12:15

Bionic
Reading

Jedanaesta škola medijske kulture dr. Ante Peterlić, u sklopu koje je od 22. kolovoza za više od stotinu polaznika održano niz predavanja, videoradionica, projekcija filmova i skupnih rasprava, završila je u Varaždinskim Toplicama

Polaznici radionice za dokumentarni film predstavili su petnaestominutni rad o povijesti Varaždinskih Toplica, polaznici radionice za igrani film sedam i pol minuta dugi 'Ključem', a radionica za TV-reportažu urodila je s čak dvije reportažne priče.

Radionica za animirani film uspjela je sačiniti u kratkome vremenu trominutni rad, a specijalizirane radionice za kameru i snimanje odnosno za montažu prikazale su sedmominutne vježbe svojih polaznika.

U radionici za filmski scenarij nastalo je pet radova među kojima će se iduće godine odabrati jedan po kojem će biti snimljen igrani film.

Među predavačima s područja filmske, televizijske i medijske kulture su, među ostalim, bili autor animiranih filmova Midhat Ajanović, redatelji Petar Krelja, Snježana Tribuson i Damir Čučić, filmski kritičari Dražen Ilinčić, Diana Nenadić, Nenad Polimac, književnik Goran Tribuson, filmolozi Hrvoje Turković i Bruno Kragić.

Dvanaesta Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić održat će se u kolovozu 2010. godine.