Kulturmiks NA DOHVAT RUKE

Razgledavanje muzeja putem mobitela

  • Autor: tportal.hr
  • 25.8.2009 14:20:52
  • 25.8.2009 12:53:02

Posjetitelji muzeja u Brooklynu čiji mobilni uređaji imaju omogućen pristup internetu moći će, posredstvom novog programa, kreirati vodiče kroz njegovu stalnu zbirku prema vlastitom ukusu

Koristeći program koji će 26. kolovoza biti pušten u upotrebu, posjetitelji će moći stvarati vlastite virtualne vodiče kroz stalni postav muzeja predlažući drugim gostima koja djela razgledati. Na temelju preporuka posjetitelja, muzej će odabrane selekcije upotpunjavati dodatnim informacijama o djelima i na temelju interesa na svojim internetskim stranicama nuditi srodne objekte za razgledavanje.

Ravnatelj muzeja Arnold L. Lehman smatra da će inovacija poslužiti kao medijator između globalne kulture i osobnog iskustva svakog posjetitelja te da ima potencijal revolucionarnih promjena, piše Artdaily.org.

Pohranjujući osobne preferencije i prijedloge posjetitelja, vodič će se prilagođavati ukusu većine i dobivati povratne informacije o svome radu i uslugama, u kojemu će posredstvom mobitela i interneta svi imati prilike sudjelovati. Dizajniran je kao mobilna web aplikacija i posebno prilagođen za male ekrane mobilnih uređaja.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još