PROJEKT U SPLITU

Sudjelujte u interaktivnoj izložbi neafirmiranih umjetnika

21.04.2014 u 12:01

Bionic
Reading

Međunarodni festival suvremene umjetnosti NUS - Neafirmirana umjetnička scena, u nedjelju se otvara u Multimedijalnom kulturnom centru Split, a tema mu je 'O za osmijeh'

Za sudjelovanje na Festivalu od prijavljenih 80-tak mladih neafirmiranih umjetnika, izabrano ih je 38, i njihovi radovi bit će prezentirani splitskoj publici na sedmodnevnoj izložbi.

Koncept ovogodišnjeg NUS-a, koji traje do 29. travnja, baziran je na poticanju pasivne galerijske publike na interakciju s postavom.


Tako će posjetiteljima biti ponuđeno da budu aktivni sudionici izložbe i programa te će, uz razgledavanje izložbe imati priliku uključiti se u intervencije u javnom prostoru, street art (ulična umjetnost), teatar i književnu večer.

Programi će se, osim u Multimedijalnom kulturnom centru održavati i na splitskim ulicama te u Dioklecijanovoj palači.

Na NUS-u se grupno izlaže, te programom publici prezentiraju radovi suvremenih umjetnika želeći na taj način afirmirati i promovirati suvremene konceptualne umjetnosti.

Publika je do sada vidjela umjetničke radove u najrazličitijim tehnikama, a program je obuhvaćao performanse, akcije i intervencije, književnost, film, tribine, body painting, te koncerte. U prethodne dvije godine na NUS- u je nastupilo preko 200 umjetnika iz Hrvatske i Europe.

Za detalje posjetite službene stranice festivala