Kulturmiks AKTIVIST SA SPREJEM

Kilometarski redovi za Banksyjevu izložbu

  • Autor: S. F.
  • 19.8.2009 12:14:13
  • 19.8.2009 10:42:16

Više od 250.000 posjetitelja razgledalo je izložbu svjetski poznatog uličnog umjetnika Banksyja, od lipnja postavljenu u bristolskom muzeju

Iako su njena organizacija i datum otvaranja čuvani u strogoj tajnosti, izložba radova jednog od najpoznatijih buntovnika vičnih umjetnosti pod nazivom 'Banksy protiv bristolskog muzeja' privukla je posjetitelje iz raznih dijelova Velike Britanije i svijeta, uključujući i turiste iz Japana, Finske i SAD-a.

'Znali smo da će izložba izazvati veliki interes, ali ne i da će biti tolikih razmjera', rekli su iz gradskog vijeća Bristola. Interes najbolje dočaravaju kilometarski redovi pred vratima muzeja. Kako muzej može primiti do 650 ljudi, posjetitelji ulaze i izlaze dvoje po dvoje, prenosi BBC.

Velika Banksyjeva izložba donosi animacije, instalacije, grafite i slike, a zbog golemog interesa muzej u Bristolu planira produžiti radno vrijeme.

Unatoč medijskoj pažnji, Banksyjev identitet je i dalje skriven, njegovi radovi postižu sve veće cijene, a grafiti niču na najneobičnijim mjestima te su nedavno primijećeni na ulicama afričke države Mali.

Izložba će biti otvorena do 31. kolovoza.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još