RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA

Teodoru Celakoskom nagradu uručuje nizozemska princeza

13.03.2014 u 17:56

Bionic
Reading

Teodoru Celakoskom, projektnom direktoru Multimedijalnog instituta Zagreb, nagradu za poseban doprinos razvoju civilnog društva osobno će u Bruxellesu uručiti nizozemska princeza Margriet

Nakon što su u rujnu prošle godine proglašeni laureatima ovogodišnje prestižne Nagrade princeze Margriet (ECF Princess Margriet Award), koju dodjeljuje Europska kulturna fondacija (European cultural foundation - ECF), Teodor Celakoski i skupina talijanskih umjetnika i kazališnih djelatnika organiziranih pod imenom Teatro Valle Occupato, u utorak, 18. ožujka, na posebno organiziranoj kraljevskoj ceremoniji na najvišoj razini svečano će primiti Nagradu princeze Margriet za 2014. godinu.

Nagradu će im osobno uručiti nizozemska princeza Margriet, a na ceremoniji koja će se održati u Bruxellesu, u Centru za umjetnost - BOZAR, bit će prisutna i nizozemska princeza Laurentien, aktualna predsjednica Europske kulturne fondacije.

Nagrada princeze Margriet, od svog uspostavljanja 2008. godine, dodjeljuje se istaknutim pojedincima na europskoj razini koji svojim angažmanom u raznim kulturnim aktivnostima pokreću poželjne društvene i političke promjene. Nagrađenima svake godine pripada ukupan nagradni fond u iznosu od 50.000 eura.

Ceremoniji dodjele prethodit će organizirana rasprava, u kojoj će sudjelovati Celakoski i pripadnici Teatro Valle Occupato, na temu uloge kulture i djelatnika u kulturi u formiranju društvenih tijekova i pokretanju pozitivnih institucionalnih promjena.

Posebno će biti istaknuta nužnost stvaranja sinergije svih društvenih aktera u koordinaciji paralelnih procesa sve izraženije privatizacije s jedne strane i potrebe pametnije regulacije javnih resursa s druge strane, a na dobrobit čitavog društva.