IZLOŽBE U 2014.

I bez gradskog novca nema odgode Miróa

04.03.2014 u 16:00

Bionic
Reading

Nakon raspodjele novca iz budžeta Grada Zagreba mnoge su, prethodno planirane izložbe dovedene u pitanje, piše Jutarnji list. Sredstva nisu dana za izložbu Miróa najavljenog za rujan u Umjetničkom paviljonu. No tomu unatoč, zasad nema odgode izložbe

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović nije previše zabrinut zbog situacije jer je, kaže, navikao da u prvoj polovici godine ne može računati na novac iz državnog proračuna.

Unatoč najavi izložbe Joana Miróa u Umjetničkom paviljonu koja se prema rasporedu treba održati od kraja rujna pa sve do veljače 2015., od Grada Zagreba za to nisu odvojena sredstva.

Iz Umjetničkog paviljona ističu da odgode izložbe zasad nema te su pripreme u tijeku.

Slična je situacija i u Klovićevim dvorima gdje je za kraj godine najavljena izložba 'Slikarstvo u Normandiji (1790. – 1940.)' koja donosi radove Moneta, Boudina, Gericaulta, Vuillarda, Courbeta, Corota, Dufyja, Renoira i brojnih drugih.

Budući da iz gradskog budžeta nisu za nju izdvojena sredstva, konačna odluka o održavanju izložbe tek slijedi, rečeno nam je iz Klovićevih, iako o odgodi zasad nema riječi.

Iz Ministarstva kulture za Jutarnji izjavljuju da nema razloga za brigu i da sve ide po planu.