IZLOŽBA NADJE JOVANOVIĆ

Jeziva konverzacija sa samim sobom

19.02.2014 u 17:00

Izložba Nadje Jovanović

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nadja Jovanović

Bionic
Reading

BooEx (Boonika izložbe) predstavljaju mladu slikaricu Nadju Jovanović koja će se zagrebačkoj publici predstaviti izložbom 21. veljače 2014. u Boonici, Veslačka 23, s početkom u 21 sat. Izložbu se može pogledati svaki dan od 15 do 21 sat, osim vikenda

BooEx (Boonika izložbe) samo je jedan od projekata udruge Boonika, platforme vizualnog dijaloga, organizirane radi postizanja zajedničkog interesa promoviranja umjetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.

'Radovi Nadje Jovanović mogu se doimati pomalo jezivima. Likovi koje crta čine se kao da su u konverzaciji sa samima sobom, razmišljaju o vjerojatno nekim nesretnim pitanjima koji lupaju po svima nama - rijetko gledajući u oči nas, promatrače tih djela. Ako uopće i imaju lica.

Gotovo psihodelične i transcendentalne - i sigurno spiritualne - njezine slike i ilustracije otkrivaju osobnu i intimnu atmosferu koja se širi i sa spektrom boja koje Nadja koristi.

Pastelne, mat nijanse i detalji pomažu cijelo iskustvo promatranja njenih slika učiniti poputa sanjanja i konstantnog istraživanja i, kako sama kaže, 'aspekta postojanja', stoji u najavi izložbe.

'Interesira me transformacijski karakter mentalne slike. Epicentar mog rada je osoba, izolirana od društva smještena u perpetualno preispitivanje stvarnosti, u kroničnom dualizmu svjesnog i podsvjesnog, zatvorena u osobnu percepciju', kazala je umjetnica.

Više o njezinom radu može pratiti ovdje