NOĆ MUZEJA

Izložbe uz hobite, viceve i gutače vatre

31.01.2014 u 23:39

  • +11

Noć muzeja

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Bionic
Reading

Unatoč hladnom vremenu, deveta po redu Noć muzeja ponovno je osigurala redove pred muzejima i Zagrepčane potakla na razgledavanje izložbi i sudjelovanje u brojnim popratnim sadržajima

Besplatne ulaznice, bogati programi i radno vrijeme do kasnih noćnih sati ponovno su stvorili gužvu kakva se rijetko, nekim drugim danom, viđa u domaćim muzejima. Suprotno uvriježenom mišljenju da je glavni razlog za redove pred muzejima činjenica da se ulaz ne naplaćuje, Noć muzeja je prerasla u društveni događaj popularan kod svih generacija, a posebno drag najmlađima.

Osim u izložbama Zagrepčani su uživali u nastupima gutača vatre, žonglerima, svirkama, nagradnim igrama, nastupima komičara i vicmahera i inim sadržajima.

Noć muzeja službeno je otpočela otvorenjem izložbe 'Nakit iz fundusa Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu – Izložba s povodom' u muzeju Mimara.

U sklopu izložbe posjetitelji su imali priliku razgledati šezdesetak primjeraka nakita nastalog od 4. stoljeća pr. Kr. do početka 20. stoljeća, te kupiti replike tog nakita i tako pomoći sarajevskom muzeju koji je zatvoren za javnost već godinu dana.

Smijeh je ječio Etnografskim muzejom u Zagrebu gdje je izložba 'Vic o plavuši: Stereotipi u kojima živimo' popraćena nastupima komičara, među kojima i dobro poznatog vic mahera Voje Šiljka.

I ove godine dugo se čekalo na ulaz u Hrvatski prirodoslovni muzej koji je ugostio ni manje ni više, već mnogima omiljenog lika Tolkienovog čarobnjaka Gandalfa te hobite i vile.

U Klovićevim dvorima su uz izložbu 'Apatija' i radove Damira Sokića, posjetitelji svladavali umijeće aikida i uživali u partiju Radio Studenta.

Kako je sve izgledalo, pogledajte u videu.