NAJBOLJA FOTKA

U Noći muzeja osvojite 5.000 kuna!

29.01.2014 u 14:42

Bionic
Reading

Devetu godinu zaredom, ovoga petka 31. siječnja, diljem Hrvatske održava se Noć muzeja. Među ovogodišnjim su novostima redizajnirane internetske stranice te nagradna igra za sve posjetitelje

Noć muzeja koja se održava ovog petka, 31. siječnja, u čak 214 muzeja i kulturnih institucija diljem Hrvatske, službeno se otvara u muzeju Mimara u 18 sati. Početak Noći muzeja označit će svečano otvaranje izložbe Nakita iz fundusa Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Kako ističu iz Mimare, izložba nakita podnaslovljena 'Izložba s povodom' ima za cilj skrenuti pozornost na sadašnji status Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu, osnovanog 1888. godine, koji je zatvoren već dulje od godinu dana.

Među ovogodišnjim novostima Noći muzeja su redizajnirane internetske stranice na kojima posjetitelji mogu pronaći detaljne informacije o programu uz pomoć interaktivne karte, kao i nagradna igra

Naime, svi koji krenu u noćno razgledavanje muzeja pozvani su dafotografiraju, a najbolja fotografija bit će nagrađena nagradom od5.000 kuna.

'S puno veselja pratimo razvoj ove manifestacije. Prvo nas je podržao Grad Zagreb i Ministarstvo kulture, a sada se uz njihovu i pomoć sponzora održava devetu godinu za redom', rekla je Dubravka Osrečki Jakelić koja je zajedno s Vesnom Jurić Bulatović osmislila koncepciju hrvatske Noći muzeja.

Organizatori su istakli da je ovogodišnja novost i specijalna emisija Hrvatske radiotelevizije s prijenosom uživo iz nekih od muzeja.