NAGRADNJAČA

Vodimo vas na mjuzikl 'Cabaret'

29.01.2014 u 09:49

Bionic
Reading

Nakon ogromnog uspjeha mjuzikla 'Chicago', gotovo ista autorska ekipa – dirigent Dinko Appelt, redateljica Dora Ruždjak Podolski, scenograf Ivo Knezović, kostimografkinja Mirjana Zagorec i koreografkinja Petra Hrašćanec – u Komediji su postavili još jedno kultno djelo: mjuzikl 'Cabaret' Joea Masteroffa, Freda Ebba i Johna Kandera.

Mjuzikl 'Cabaret' nastao je po motivima drame Johna van Drutena 'I am a camera' iz 1951. koja je pak nastala adaptacijom romana Christophera Isherwooda 'Goodbye to Berlin'. Zahvaljujući filmu Boba Fossea iz 1972. gledatelji znaju sve (ili gotovo sve) o kabaretskoj pjevačici iz Kit Kat kluba koja živi vrlo neurednim životom u Berlinu početkom tridesetih godina dvadesetog stoljeća. Na neuspjeh osuđena ljubavna veza između Sally Bowles i mladog američkog pisca Cliffa Bradshawa jedan je od motiva ovog mjuzikla koji oslikava vrijeme rasta nacizma, neimaštinu i bijedu ispod sjajnih reklama, ekonomsku krizu koja razjeda međuljudske odnose i veze kao i neobičnu sposobnost ljudi da ne žele vidjeti zlo i zločin kada im se događa pred očima. Ipak, u središtu svega je Kit Kat klub i njegov konferansije čiji ironični komentari i dekadentno kabaretsko ozračje funkcioniraju kao metafora predratne Njemačke.

Mjuzikl 'Cabaret' već je nakon prvog uprizorenja 1966. doživio velik uspjeh, nagrađen je mnogim nagradama, a svako novo uprizorenje, kojih je u proteklih četrdesetak godina bilo mnogo, također nije prošlo nezapaženo. Tradicija nagrađivanja ovog mjuzikla nastavljena je i u Hrvatskoj: Komedijina produkcija nagrađena je Nagradom hrvatskoga glumišta 2012. kao najbolja predstava u svojoj kategoriji, a istu je nagradu osvojio i maestralni Dražen Čuček za ulogu Emceeja.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja ulaznice za sljedeće izvedbe:

Četvrtak, 30. siječnja. 3×2 ulaznice
Petak, 31. siječnja 3×2 ulaznice
Subota, 1. veljače 3×2 ulaznice

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji datum žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu 30. siječnja osvojile su:

Maja Jakšić
Silvija Hohnjec
Maja Vitez

Po dvije ulaznice za predstavu 31. siječnja osvojile su:

Zorica Crnčić
Gorana Roje
Sanja Vargek

Po dvije ulaznice za predstavu 1. veljače osvojili su:

Marijana Raguž
Andrea Kablar
Damir Bogi