DARINKO KOSOR:

'Zagreb bi trebao dobiti Ured za kulturu'

14.11.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor predstavio je danas novoformirani Savjet za kulturu u kojem je zasad sedmero uglednih kulturnjaka te se zajedno s njima založio za to da se u sklopu Gradske uprave oformi i samostalni Ured za kulturu

'Kao predsjednik Gradske skupštine odlučio sam formirati Savjet za kulturu', istaknuo je Kosor na konferenciji za novinare dodajući kako to nije radno tijelo Skupštine, a članovi Savjeta neće primati nikakvu naknadu.

U Savjetu za kulturu su maestro Vladimir Kranjčević, kazališna redateljica Snježana Banović, akademski slikar Zoltan Novak, Paolo Sfeci iz Hrvatske glazbene unije, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Tihomir Milovac, grafička dizajnerica Sanja Bachrach Krištofić i dramaturginja Katarina Pejović

Kosor je najavio da će u Savjetu biti još uglednih ljudi iz kulture te istaknuo da bi glavni grad Hrvatske, koji je možda i najpoznatiji po kulturi, trebao dobiti Ured za kulturu.

'Zagreb ima Ured za upravljanje u hitnim situacijama, Ured za poljoprivredu i Ured za nabavu, a nema Ured za kulturu', kazao je Kosor.

Vladimir Kranjčević ocijenio je da Zagreb, kao grad kulture, stagnira bez obzira na broj priredaba u svim segmentima. To je dokaz prilično velikog nereda u organizaciji kulturnog života u Zagrebu, rekao je.

Iako je Zagreb turistički grad, kulturna ponuda je zbrkana pa, primjerice, u kolovozu nema ni jednog koncerta. Koordinacija kulturnog života uopće ne postoji, što se nije moglo dogoditi ni prije više od 30 godina, ustvrdio je Kranjčević.