MUZEJ ULIČNE UMJETNOSTI

Umjetnici okupirali staru vojnu bolnicu u Vlaškoj

Bionic
Reading

Staru vojnu bolnicu u Vlaškoj 87 okupirali su mladi umjetnici u sklopu još jednog Muzeja ulične umjetnosti koji se, mjesto vanjskim prostorom, ovoga puta bavi preobrazbom interijera

Ovogodišnje izdanje Muzeja ulične umjetnosti bavi se revitalizacijom napuštenih gradskih prostora na način da te lokacije privremeno pretvara u kulturna žarišta, mjesta susreta i razmjena znanja i vještina na europskoj razini.

'Ove godine smo, što nam je bila zapravo želja od starta, uspjeli revitalizirati jedan napušteni prostor konkretno staru vojnu bolnicu u Vlaškoj ulici. Baš jučer su došli dvoje ljudi koji su ovdje živjeli 11 godina kao izbjeglice iz Vinkovaca. Bilo je zanimljivo promatrati njihovu viziju kako izgleda zgrada danas i kako se potpuno zapustila od vremena kad su otišli. Bili su nekako sretni vidjet da se u toj zgradi nešto događa. Nama je bilo zanimljivo gledati sobe koje se zovu po imenima obitelji koje su živjele unutra. Puno tužnih priča se dogodilo u ovom prostoru. Nadam se da ćemo mi nekako uspjeti promijeniti taj energetski tok', rekla je Ivana Vukšić, voditeljica Muzeja ulične umjetnosti.

Novo lice stare vojne bolnice bit će predstavljeno 29. rujna, a kako teče preobrazba, pogledajte u videu.