Kulturmiks POTRAGA ZA GLAZBALOM

U Karlovcu opljačkali indijske izvođače

  • Autor: Hina
  • 9.7.2009 13:44:01
  • 9.7.2009 12:51:45

Nakon programa u sklopu 12. međunarodnog festivala folklora ZABA 2009. koji se održao u Dugoj Resi, indijskoj folklornoj skupini Spandan Sanskutik Trust iz grada Ahmedabada ukradeno je specifično glazbalo

Policija traga za kradljivcem kako bi instrument vratila vlasniku da skupina može nastaviti višetjedno gostovanje po Hrvatskoj, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave karlovačke Tanja Petrić.

Direktor tog festivala Željko Štajcer preko medija poziva one koje drže instrument ili znaju kod koga je da to jave u karlovački Đački dom, gdje su smještene folklorne skupne, ili policiji.

'Tako ružan događaj ima težinu međunarodnog incidenta i sramota je i za nas kao organizatore i za cijelu Hrvatsku. Naši prijatelji iz Indije ne mogu sada nastaviti nastupe na našem festivalu, ali ni u Koprivnici i Splitu', rekao je Štajcer.

Po njegovu opisu, instrument je vrlo jedinstven i ne može se zamijeniti nikojim drugim. Izgledom je najsličniji harmonici, koja izvođaču nije u rukama, nego na podu.

ZABA 2009. počela je 5. srpnja i traje do subote, 11. srpnja, a nastupa 170 izvođača iz Južne Koreje, Indonezije, Rusije i SAD-a te Folklorni ansambl Matija Gubec iz Karlovca kao domaćin.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još