RASPRODAJA ŽIVOTA

Zbog propale veze umjetnik se rješava imovine

07.07.2009 u 14:26

Bionic
Reading

U nastojanju da se što prije oporavi od prekida ljubavne veze i raskrsti s prošlošću, umjetnik Jasper Joffe na izložbi prodaje sve što posjeduje

Tridesettrogodišnji Jasper Joffe na ideju da proda sve što posjeduje – od kistova do kolekcije plišanih medvjedića – došao je nakon što ga je ostavila djevojka Rose s kojom je bio u vezi posljednjih pet godina.

Na izložbi pod nazivom 'The Sale of a Lifetime' (Rasprodaja života) u galeriji Idea Generation u Londonu, imovinu je razvrstao u 33 različita artikla, a cijena svakog iznosi 3.333 funti.

Posjetitelji, između ostalog, imaju priliku razgledati i kupiti njegovu kolekciju od 800 knjiga i 100 slika, obiteljske foto albume, kuhinjske aparate i Armanijev kaput iz Rima.

Joffe se nada da će mu rasprodaja svega što posjeduje pomoći da raskrsti s prošlošću, a možda mu na vrata dovede i odbjeglu djevojku. 'Ako izložba dobro prođe, nadam se da ćemo obnoviti vezu. U odnosu se javlja emocionalni problem. Želim ga izbrisati i krenuti iz početka', rekao je umjetnik.

Jasper Joffe osnovao je sajam Free Art 2007, a senzaciju je izazvao portretom Heinricha Himmlera kojeg je prošle godine otkupio kolekcionar Charles Saatchi.

Neobična izložba traje do 2. kolovoza.