ORGANIZACIJA ZAKAZALA

Vukovar zbog propusta bez 1. svjetskih umjetničkih igara

02.07.2013 u 17:13

Bionic
Reading

Iz vukovarske gradske uprave izvjestili su kako je najavljeni vukovarski dio programa 1. svjetskih umjetničkih igara koje su se trebale održati u Vukovaru od 30. lipnja do 9. srpnja, otkazan zbog propusta organizatora te se neće održati

'Udruga Svjetske umjetničke igre iz Osijeka (WAG), kao nositelj projekta 'Svjetske umjetničke igre', predložila je program održavanja za Grad Vukovar. Međutim, odgovorni predstavnici WAG-a Peter Weisz i Jasminka Paunović nisu poštivali dogovoreni program iz nama nepoznatih razloga', navodi se u priopćenju Grada Vukovara koje potpisuje gradonačelnik Željko Sabo

Navodi se kako je prema dogovorenom i utvrđenom programu najavljen i potvrđen dolazak u Vukovar dvjestotinjak umjetnika iz cijeloga svijeta. Međutim, dan uoči svečanog otvorenja u Vukovar je pristiglo tek osamnaest umjetnika koji programom nisu uopće bili najavljeni niti predviđeni za grad Vukovar. Umjetnici su na njihov osobni zahtjev i u dogovoru s odgovornim predstavnicima Udruge Svjetske umjetničke igre otišli u Umag, navodi se.


Također se ističe kako su gradske vlasti Vukovara sve dogovorene poslove oko promidžbe i organizacije igara odradile na profesionalan način te će zbog nastale situacije Grad Vukovar, vjerojatno, pokrenuti sudski spor protiv odgovornih predstavnika WAG-a.

Na 1. svjetskim umjetničkim igrama najavljeno je sudjelovanje 500 umjetnika iz 50 zemalja, a kao gradovi domaćini odabrani su Zagreb, Vukovar, Umag i Ludbreg. Igre su trebale biti svečano otvorene 30. lipnja upravo u Vukovaru.