EKO PROJEKT

Umjetničke instalacije uz koncert koji pokreću biciklisti

19.06.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Posljednjeg tjedna lipnja održat će se projekt ArtEnergy koji spojem umjetnosti, novih tehnologija i glazbe nastoji osvijestiti i inspirirati na važnost očuvanja okoliša, iskoristivosti otpadnog materijala i odgovornosti prema Zemlji

EUNIC Hrvatska (Mreža kulturnih instituta Europske Unije), Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Muzej ulične umjetnosti te Laboratorio Alchemico autori su programa čiji je cilj kreativno obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku Uniju.

U razdoblju od 20. do 29. lipnja nastat će dvije impozantne instalacije.

Talijanski umjetnik DEM, poznat po svojim surealnim instalacija, slikama i muralima, u vanjskom okolišu Hrvatskog društva likovnih umjetnika sagradit će 3,5 metara visoku instalaciju isključivo od prirodnih materijala.

Hrvatska umjetnica Kristina Lenard stvorit će oazu s posebnim uvjetima za uzgoj ribe i biljaka koje čine dio samoodrživog sustava hidroponskog uzgoja.

Centralni događaj održat će se 29. lipnja u prostoru ispred i unutar Hrvatskog doma likovnih umjetnika kao početak obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Udruga Parkticipacija i I'MM Media Lab tijekom dana održat će predavanja, ekološke radionice permakulture i urban gardeninga, održivosti i recikliranja u kojima će građani imati priliku aktivno sudjelovati.

Tijekom večeri održat će se koncert muzičke grupe How Convinient. Prvi put u Zagrebu mehanička snaga pedala stvorit će energiju za pokretanje zvučnog sistema i na taj način omogućiti glazbenicima da sviraju.

Publika će neposredno biti uključena u proces stvaranja energije potrebne za koncert vozeći bicikle koji su spojeni na sound system dok muzičari sviraju.