BACAČI SJENKI

Traže se autori Zidnih novina

14.06.2013 u 13:51

Bionic
Reading

Rok za prijavu na natječaj Zidnih novina Bacača sjenki produljen je do 20. lipnja te svi zainteresirani imaju prilike predložiti koncept

Svi zainteresirani vizualni te performativni umjetnici i umjetnice, kao i humanistički istraživači i istraživačice imaju prilike sudjelovati u predlaganju koncepta unutar site-specific projekta urbane memorije Zidne novine (u ormarićima za kinoplakate nekadašnje zagrebačke Kinoteke).

Zidne novine Bacača sjenki adresirane su podjednako i slučajnim prolaznicima i namjernim čitateljima u kaslićima Zidnih novina koji se nalaze na osam lokacija u zagrebačkom javnom prostoru.

Projekt je tematski usmjeren na prolaznost događajnosti svakodnevnice, mikro i makro memorijske narative vezane uz područja oko samih kaslića te transformaciju grada, preispitivanje politika sjećanja, političkog djelovanja i medijske prisutnosti u javnom prostoru.

Jedna edicija Zidnih novina podrazumijeva krovni autorski koncept unutar kojeg se svaka od osam lokacija kaslića Zidnih novina tretira kao dio sadržajne cjeline.

Svi koji se žele prijaviti trebaju priložiti tekstualno obrazloženje autorske koncepcije i motivacije (do 1.800 znakova), skice idejnog rješenja u jpg ili pdf formatu, životopis te portfolio (opcionalno).

Potrebni dokumenti šalju se elektroničkom poštom do 20. lipnja na adresu bacaci.sjenki@gmail.com, a mail je potrebno nasloviti s 'natječaj Zidne novine'.

Više informacija potražite na internetskim stranicama