Kulturmiks DANI PERFORMANSA

Sedam programa na varaždinskom 'Perform-d-ance-u'

  • Autor: Hina
  • 17.6.2009 13:11:57
  • 17.6.2009 12:52:36

Program kulturne manifestacije 'Perform-d-ance - Dani performansa i suvremenog plesa', što će se održati u Varaždinu od 19. do 21. lipnja, predstavljen je na konferenciji za novinare

Riječ je nastavku, odnosno proširenoj verziji, festivala 'Dani hrvatskog performansa' koji se već osam godina održava u Varaždinu.

'Dodavanjem suvremenoga plesa zaokružuje se konceptualna cjelina prihvatljivija za širu publiku, a samim time stvaraju se uvjeti za širenje na regionalnoj razini', rekao je jedan od organizatora i 'performera' Ivan Mesek.

U tri dana predviđeno je sedam programa i dvije radionice, a manifestacija će početi u petak, 19. lipnja, u 19 sati performansom pod nazivom 'Try creampie' autorice Xene Županić. Nakon toga će u 19,30 sati u varaždinskom HNK-a biti izvedena predstava 'Something to do with death' Sanje Trop-Fruhwald i Petre Hrašćanec-Herceg.

Na istome mjestu i u isto vrijeme u subotu će plesnu predstavu 'Koncert za dangubu i zgubidana' izvesti Rajko Pavlić i Sonja Pregrad.

U subotu u 21 sat na Kazališnome trgu svoj će performans, pod nazivom 'Solsticij', izvesti bivši varaždinski dogradonačelnik Ivan Mesek. Nakon ljetnog dijela 'Dana performansa' organizatori su najavili slične događaje i na jesen.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još