KONCERT U SRPNJU

Jose Carreras dolazi u Zadar

09.06.2009 u 14:44

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora Jose Carreras nastupit će na zadarskome Forumu 21. srpnja ove godine u 22 sata

Njegov koncert ispred crkve sv. Marije organiziraju Turistička zajednica grada Zadra i grad Zadar te tvrtka 'Lira Intersound'.

U ime zadarske Turističke zajednice Branko Ganzulić je rekao kako je riječ o velikome glazbenom spektaklu i događaju koji će označiti prekretnicu u organizaciji daljnjih glazbenih priredaba u Zadru. Istaknuo je da će se na pozornici s Carrerasom naći Celine Byrne, dirigent David Gimenez te Simfonijski orkestar HRT-a.

Tu će biti, najavio je Ganzulić, i maestro Ivan Repušić, koji je također uključen u organizaciju tog događaja. Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić rekao je da je taj događaj iznimno važan za promicanje Zadra.

Forum je zahtjevan za organizaciju takvih događaja, ali cjelokupni ambijent pridonijet će još većem i boljem ugođaju tijekom koncerta, rekao je Vrančić. Valter Kiršić rekao je u ime tvrtke 'Lira Intersound' da je Carreras sam odabrao Zadar kao grad u kojemu želi promovirati svoj novi album 'Mediterranean Passion', koji će za nekoliko dana predstaviti i u Londonu.

Idemo napraviti jedan od najboljih Carrerasovih koncerata u Hrvatskoj, istaknuo je Kiršić. Turistička zajednica grada Zadra najavila je da će za dva tjedna pustiti u prodaju ulaznice za koncert. Bit će prodano oko 2500 ulaznica po cijeni od 300 kuna na više, ovisno o mjestu.

Inače, koncert stoji 160.000 eura, a očekuje se da će se troškovi dodatno povećati.