Kulturmiks HUMANITARNI KONCERT

Vjekoslav Šutej dirigirao u Lisinskom

  • Autor: Hina
  • 5.6.2009 9:48:06
  • 5.6.2009 9:23:42

Na dobrotvornom koncertu "Opera pod zvijezdama", održanom u prepunoj Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", na kojem su nastupili Simfonijski orkestar HRT-a i naš proslavljeni tenor Tomislav Mužek dirigirao je maestro Vjekoslav Šutej, kojemu je to bio prvi nastup pred publikom nakon oporavka od bolesti.

Hrvatska radiotelevizija sedmi put zaredom organizirala je koncert "Opera pod zvijezdama", a prihod od večerašnjeg dobrotvornog koncerta namijenjen je Zakladi Ana Rukavina. Koncert se prvotno trebao održati na Bundeku, no zbog mogućeg lošeg vremena, održan je u Lisinskom.

Na koncertu, koji je publika ispratila dugotrajnim pljeskom i ovacijama, izvođena su ulomci iz djela Verdija, Donizzetija, Puccinija, Mascagnija, Straussa ml., Lehara i drugih.

Maestro Vjekoslav Šutej večeras je prvi put nakon duge stanke zbog bolesti nastupio u prepunoj dvorani Lisinski. Nakon koncerta izjavio je za Hinu kako je zadovoljan večerašnjim nastupom, odličnim Mužekovim interpretacijama te je pohvalio nastup Simfoničara.

Na upit koji su mu sljedeći nastupi, kazao je da ga očekuje prvo nastup sa Zagrebačkom filharmonijom, kojoj je inače šef dirigent, zatim na Dubrovačkim ljetnim igrama, u Mostaru i na Splitskom ljetu.

Koncertu "Opera pod zvijezdama" bio je nazočan i predsjednik Sabora Luka Bebić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, brojni kulturni i javni djelatnici te predstavnici diplomatskog zbora u Hrvatskoj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još