KONCERTI NA OTVORENOM

Mjesec klasike i jazza na Cvjetnom trgu

07.12.2012 u 10:45

Bionic
Reading

U organizaciji Hrvatske glazbene mladeži od večeras će se na zagrebačkom Cvjetnom trgu održavati manifestacija 'Klasika i jazz za Zagrepčane i Cvjetni', koja će tijekom blagdanskih dana građanima ponuditi niz koncerata klasične i jazz glazbe

Od 7. do 29. prosinca koncerti će se održavati petkom od 17 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati, a zadnja dva tjedna četvrtkom i petkom od 17 do 19 sati te subotom od 11 do 13 sati.

Na svečanom otvaranju nastupit će Zagreb Jazz Strings & Don Menza, tenor saksofon, 35 mladih gudača pomognutih ritam sekcijom HGM Jazz orkestra i pod dirigentskom palicom Sigi Figela.

Do kraja godine nastupit će još klasični ansambli i solisti, 2 Harfe, Udruga Musicus, Duo Corde i Lea Bulić, Gudački kvartet, Academico, Zagrebački kvartet, Carpe Diem, Hrvatski komorni orkestar, Duo Hax, a od jazz glazbenika Hot Club Zagreb, Jasna Bilušić, mladi glazbenici Muzičke Akademije, DonnaLeeSax4, Sweet Sweet Baby trio, HGM Jazz Strings orkestar i Don Menza.

Program će završiti u subotu, 29. prosinca, najvećim uspješnicama J. Straussa ml. u izvedbi Hrvatskog komornog orkestra i pozivom građana na ples.

Cilj manifestacije je stvaranje novog ugođaja u gradu, mjesta susretišta ljudi, cijelih obitelji i zaljubljenih mladih parova, koji imaju priliku čuti nešto što nije svakodnevica grada, ističu organizatori.

U projektu sudjeluju Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te Turistička zajednica Grada Zagreba.