COLOMBO OTKRIO TEHNOLOGIJU

Naslovnica New Yorkera kreirana na iPhoneu

27.05.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Umjetnik Jorge Colombo otkrio je prednosti moderne tehnologije i svoj iPhone uređaj iskoristio pri stvaranju najnovije slike koja čini naslovnicu New Yorkera

Koristeći aplikaciju Brushes, Jorge Colombo naslikao je naslovnicu za poznati tjednik New Yorker. Sliku je izradio u šezdeset minuta služeći se prstima, štapićem i ekranom. Djelo prikazuje večer na njujorškom Times Squareu.

Colombo je svoj iPhone uređaj nabavio prije nekoliko mjeseci, a par dana kasnije i aplikaciju Brushes. Najvećom prednošću ovoga programa smatra praktičnost. 'Mnogo mi je lakše crtati jer ne moram sa sobom nositi olovke, kistove i blokove i mogu crtati predmetima koji stanu u svaki džep', rekao je Colombo za New York Times.

Kao veliku prednost istakao je 'nevidljivost'. Nitko od prolaznika nije primjetio da slika, što obično izaziva znatiželju i nepoželjna ometanja.

Digitalni crtež Jorgea Colomba posve se uklapa u dosadašnju tradiciju radova odabranih za naslovnicu New Yorkera. Françoise Mouly, umjetnički urednik tog magazina, kao najveću prednost djela ističe upravo činjenicu da ne izgleda kao nešto što je nastalo pomoću suvremene tehnologije.

Pogledajte kako je nastajala slika