Kulturmiks NANOWRIMO U BOOKSI

Napišite roman u mjesec dana!

U Književnom klubu Booksa održat će se prvi spisateljski session, tzv. write-in, u nedjelju, 4. studenog. Riječ je o literarnom projektu NaNoWriMo, koji je pokrenut prije 13 godina, a u kojem sudjeluje oko 250 ljudi iz šezdesetak zemalja svijeta

'Riječ je o međunarodnom projektu čiji je cilj okupiti i dati podršku svima koji su poželjeli ili planirali napisati roman, a nikada nisu imali vremena. Sve što treba učiniti je prijaviti se na www.nanowrimo.org i pisati svaki dan. Cilj je napisati roman od početka do kraja u samo mjesec dana, što je, znaju svi koji pišu, projekt za koji su ključne dvije stvari: dobra organizacija vremena i podrška okoline, osobito kad je riječ o ljudima koji uz pisanje imaju i posao, obitelj i obaveze', izjavila je Ivana Delač, koja je uz Vesnu Kurilić jedna od koordinatorica hrvatske NaNoWriMo regije.

Sudjelovanje je besplatno, a svakodnevna podrška se događa na internetu na posebnom, hrvatskom dijelu NaNoWriMo korisničkih foruma, samo je potrebno nakon prijave odabrati regiju 'Europe::Croatia'.

Osim zajedničkih pisanja nedjeljom u Booksi, organizirat ćemo i zajednička pisanja u Rijeci i, ovisno o interesu, u drugim hrvatskim gradovima te nekoliko tuluma. Riječ je o početnim i završnim tulumima, odnosno neformalnim druženjima koja se tradicionalno održavaju unutar ovog projekta. Više informacija možete pronaći i na Facebook stranici projekta.

Trailer za hrvatski NaNoWriMo
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više