Kulturmiks VAN OKVIRA

Pomaknuti uredi u kojima biste radili s užitkom

Deset kreativno uređenih ureda koji iskaču iz okvira i u svom dizajnu objedinjuju komfor, estetiku i funkcionalnost pokazuju da radni prostor može biti itekako privlačno mjesto

Suprotno ustaljenim formama, radni prostori nekih od svjetski poznatih tvrtki odišu kreativnošću i živošću te podsjećaju više na mjesta za relaksaciju negoli prostore u kojima se svakodnevno odrađuje zadana satnica.

Jedan od primjera Googelov je ured u Zurichu. Inspirirani hladnim švicarskim zimama, dizajneri su snijeg unijeli u unutarnji prostor. Zaposlenici sjede unutar minijaturnih drvenih ureda, ukrašenih teglama cvijeća, zavjesama i krznenim prekrivačima na stolicama. Nakon naporna rada mogu se opustiti u posebno uređenim prostorijama na anatomskim ležaljkama uz opuštajuće prizore akvarija.

Zaposlenici tvrtke Quid sastanke obavljaju u okruglim dvoranama ograđenim tek providnom plastikom koje svojom uklopljenošću u prostor zadovoljavaju i okorjele klaustofobičare, a za bildanje intelektualne klime služe im tapete oslikane knjižnim policama.

Reklamna agencija JWT poznata je po jedinstvenom izgledu svojih sjedišta diljem svijeta. Tema uređenja interijera mijenja se od ureda do ureda, neki podsjećaju na stijene, dok su drugi presvučeni zelenilom poput travnatih pokrova.

Ostale primjere, pogledajte u fotogaleriji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još