Kulturmiks FESTIVAL U MAKARSKOJ

Tvorac Zagora i vodeći svjetski stripaši na MaFestu

  • Autor: S. F.
  • 21.5.2009 13:25:40
  • 21.5.2009 11:58:31

Gallieno Ferri, Roberto Diso, Matt Hollingsworth i Darko Macan neki su od glavnih gostiju ovogodišnjeg MaFesta, međunarodnog festivala stripa koji se održava od 21. do 24. svibnja u Makarskoj

S renomiranim autorima takozvane devete umjetnosti Makarska se ovih dana pretvorila u svjetsko središte stripa. Jedno od najzanimljivijih gostovanja svakako je ono Galliena Ferrija, osamdesetogodišnjeg crtača koji je prije 48 godina stvorio Patricka Wildinga poznatijeg kao Zagor i njegovog debeljuškastog pomagača Chica. Od autora s podužim stažom u stripaškim vodama tu je i 77-godišnji Talijan Roberto Diso, glavni crtač serijala o Mister Nou.

Četvrti po redu MaFest ugostit će i Antonija Serru, Roberta De Angelisa, Gigija Simeonija, trojac koji je zajedničkim snagama realizirao nastavke o Nathanu Neveru, te irskog scenarista Petera Milligana (Human target, X-Men, Spiderman itd.).

Jake domaće snage predstavit će Boro Pavlović i Darko Macan koji će zajedno s Bobom Solanovićem i Ticom Tikulinom održati predavanje 'Od ideje do kolora', o scenariju i storytellingu, 22. svibnja u devet sati u hotelu Meteor.

Tijekom festivala bit će postavljene izložbe originala svih gostiju i organizirane strip radionice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više