Kulturmiks NOVA SEZONA U LISINSKOM

Vrhunski svjetski izvođači i ciklus Metropolitan

  • Autor: Hina
  • 20.5.2009 9:33:00
  • 20.5.2009 8:30:00

Najavljujući novu sezonu Koncertne dvorane 'Vatroslava Lisinskog', novi ravnatelj Dražen Siriščević rekao je na sastanku s novinarima da će se od jeseni ta dvorana nastojati intenzivnije probiti u javnost

'Zato je publici potrebno ponuditi vrijedan i kvalitetan program kojim će se opravdati da je ta dvorana prava glazbena adresa u Zagrebu i Hrvatskoj', rekao je.

Umjetnički ravnatelj te dvorane Tonči Bilić predstavio je cikluse koji će obilježiti sljedeću sezonu, a na prvome mjestu je najpopularniji ciklus 'Lisinski subotom' u sklopu kojega će, među ostalim, nastupiti Filharmonija iz Sankt Petersburga i Orkestar i zbor Ruske kapele, koncertna izvedba opere 'Adel i Mara' hrvatskoga skladatelja Josipa Hatzea, Klavirski duo Marshall-Janjanin, Zagrebački kvartet saksofona s Itamarom Golanom, Hrvatski barokni ansambl, Filharmonija iz Strasbuorga i drugi.

Drugu godinu zaredom Lisinski se uključio i u prijenos ciklusa videolinkom iz Metropolitan opere, koja i ove sezone nudi vrhunske naslove poput Tosce, Aide, Turandota, Hoffmanovih priča, Kavalira s ružom, Carmen i Simon Boccanegra, u kojoj će legendarni Placido Domingo u naslovnoj ulozi proslaviti četiri desetljeća vrhunske glazbene karijere.

Ostali ciklusi su ciklus Cantus ansambla, zajednički ciklus Jazza i Hrvatskoga društva skladatelja te Mladi u Lisinskom u suradnji s Hrvatskim društvom glazbenih umjetnika.

Siriščević je rekao da će Lisinski izići ususret mladima koji će moći kupiti jefitije karte s posebnim iskaznicama. Izmijenjen je i vizualni identitet Lisinskog te obnovljene njegove internetske stranice
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još