tportal.hr

Zagreb
+3
Osijek
+4
Pula
+2
Rijeka
-
Zadar
+9
Split
+9
Dubrovnik
+9

4.000 SUDIONIKA

Vinkovčani otplesali najveće kolo na svijetu

Više od 4.000 sudionika plesalo je u najvećem kolu na svijetu u sklopu završnice svečanog Mimohoda 47. Vinkovačkih jeseni

Datum objave:
16.9.2012 18:58

Zadnja izmjena:
16.9.2012 20:11

Najveće kolo na svijetu bilo je završnica svečanog Mimohoda 47. Vinkovačkih jeseni. U dužini od tri kilometra, snimano iz zraka najveće kolo na svijetu plesalo se na stadionu HNK Cibalia s više od 4.000 sudionika u narodnim nošnjama.

Istovremeno na tri preostale lokacije, Trgu dr. Franje Tuđmana, pješačkoj zoni grada Vinkovaca te na kružnom toku na križanju Genscherove i Hrvatinićeve ulice, preko 50.000 posjetitelja formiralo je svoja kola te su tako s ulica najstarijeg europskog grada svijetu poslali poruku, zajedništva, ljubavi i jednakosti, prenosi službena stranica Vinkovačkih jeseni.

U svečanom mimohodu ulicama Vinkovaca prošlo je 81 kulturno-umjetničko društvo iz svih hrvatskih krajeva, te četiri društva iz Bosne i Hercegovine i susjedne Vojvodine, pokazujući bogatstvo narodnih nošnji, pjesme i običaja mjesta iz kojih dolaze.

Za njima je išlo 64 konjanika, 26 svečanih konjskih zaprega, limena glazba, Vinkovački šokački rodovi, članovi Hrvatskog Sokola - Vinkovci, sudionici Zimskog spremanja održanog u Antinu, etno frizure, kulturno umjetničko društvo Tkanica, također iz Vinkovaca, koje je upriličilo nastup u stiliziranim gradskim nošnjama te mažoretkinje.

Povorka je program završila plešući najveće kolo na svijetu na stadionu HNK Cibalia. Od 26 konjskih zaprega na svečanom Mimohodu nagrađene su tri najbolje. Prvu nagradu osvojili su Martin Maroševac i Davor Zovkić iz Županje u četveropregu, druga nagrada pripala je Vedranu Puškariću iz Vinkovaca, a treću nagradu osvojio je Ivan Boras iz Starih Mikanovaca.


214643,212207,211919,206362

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

  • Nijedan rat nije čist kao suza

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr