JEDINI KANDIDAT

Tolj predložen za ravnatelja riječkoga MMSU-a

12.09.2012 u 09:05

Bionic
Reading

Upravno vijeće Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) je nakon razgovora s jedinim kandidatom za ravnatelja ove ustanove, Slavenom Toljem, većinom glasova odlučilo da se njegova kandidatura prihvati te da se predloži njegovo imenovanje riječkom Gradskom vijeću, doznaje se iz MMSU

Upravno vijeće MMSU čine predsjednica Maja Franković te članice Gordana Petrović i Diana Zrilić. Upravno vijeće je početkom rujna utvrdilo da Tolj ispunjava sve uvjete za imenovanje na ravnateljsko mjesto pa je zatraženo mišljenje stručnoga vijeća MMSU o njegovu četverogodišnjem programu. Stručno vijeće je poduprlo program pa je Upravno vijeće obavilo razgovor s Toljem 7. rujna.

Natječaj za imenovanje ravnatelja MMSU objavljen je 12. kolovoza, a pristigla je samo Toljeva prijava.

U siječnju ove godine je na natječaj za ravnatelja MMSU također pristigla samo jedna prijava, i to riječkog umjetnika Nemanje Cvijanovića. No tada je Upravno vijeće utvrdilo da kandidat ne zadovoljava uvjetima natječaja pa je odlučeno da se natječaj ponovi.

Kako je tada izvijestilo Upravno vijeće, Cvijanović nije bio priložio dokaze o petogodišnjem djelovanju u muzejskoj djelatnosti, kao ni o najmanje desetogodišnjem radu u kulturi.

Slaven Tolj je rođen 1964. u Dubrovniku, gdje živi i radi kao voditelj Art radionice Lazareti. Bavi se vizualnom umjetnošću i perfomansima. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i predsjednik je Vijeća za nove medije pri Ministarstvu kulture RH.