tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+16
Pula
+15
Rijeka
+17
Zadar
+17
Split
+17
Dubrovnik
+18

JEDINI KANDIDAT

Tolj predložen za ravnatelja riječkoga MMSU-a

Upravno vijeće Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) je nakon razgovora s jedinim kandidatom za ravnatelja ove ustanove, Slavenom Toljem, većinom glasova odlučilo da se njegova kandidatura prihvati te da se predloži njegovo imenovanje riječkom Gradskom vijeću, doznaje se iz MMSU

Datum objave:
12.9.2012 9:05

Zadnja izmjena:
12.9.2012 10:35

Upravno vijeće MMSU čine predsjednica Maja Franković te članice Gordana Petrović i Diana Zrilić. Upravno vijeće je početkom rujna utvrdilo da Tolj ispunjava sve uvjete za imenovanje na ravnateljsko mjesto pa je zatraženo mišljenje stručnoga vijeća MMSU o njegovu četverogodišnjem programu. Stručno vijeće je poduprlo program pa je Upravno vijeće obavilo razgovor s Toljem 7. rujna.

Natječaj za imenovanje ravnatelja MMSU objavljen je 12. kolovoza, a pristigla je samo Toljeva prijava.

U siječnju ove godine je na natječaj za ravnatelja MMSU također pristigla samo jedna prijava, i to riječkog umjetnika Nemanje Cvijanovića. No tada je Upravno vijeće utvrdilo da kandidat ne zadovoljava uvjetima natječaja pa je odlučeno da se natječaj ponovi.

Kako je tada izvijestilo Upravno vijeće, Cvijanović nije bio priložio dokaze o petogodišnjem djelovanju u muzejskoj djelatnosti, kao ni o najmanje desetogodišnjem radu u kulturi.

Slaven Tolj je rođen 1964. u Dubrovniku, gdje živi i radi kao voditelj Art radionice Lazareti. Bavi se vizualnom umjetnošću i perfomansima. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i predsjednik je Vijeća za nove medije pri Ministarstvu kulture RH.

212050,209020,197170 ,189790

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr