PODVODNE FOTOGRAFIJE

Zaronite u bazen i razgledajte izložbu

06.09.2012 u 12:21

Bionic
Reading

Izložba podvodne fotografije 'Pogled u plavo' fotografa Marjana Radovića otvara se u petak 7. rujna u 12 sati u izložbenom prostoru Hrvatske pošte u Zagrebu

Izložba 'Pogled u plavo' koja se otvara u izložbenom prostoru Hrvatske pošte (Jurišićeva 13) u Zagrebu donosi podvodne fotografije autora Marjana Radovića. Nastale su u sklopu istoimenog projekta koji je Radović započeo 2010. godine.

Podvodnom fotografijom autor nastoji hrvatskoj javnosti i svim njenim gostima skrenuti pozornost na ljepote podmorja i Jadrana te pozvati sve na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanje mora.

Izložba je uvertira u neobičnu podvodnu atrakciju koja će se održati 10. i 11. rujna na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Naime dio fotografija nastalih u sklopu projekta bit će izložen u desetmetarskom bazenu na glavnom zagrebačkom trgu, a svi znatiželjnici i ljubitelji ronjenja moći će zaroniti i razgledati podvodni dio izložbe. Na taj će način ujedno sudjelovati u humanitarnoj akciji za Dječji dom Zagreb.

U ponedjeljak i utorak 10. i 11. rujna od 10 do 23 sata instruktori ronilačkih klubova Hrvi Nemo Adriatic, Geronimo, Zud Hos i specijalističkog ronilačkog volonterskog tima Crvenog križa, organizatora događanja, zainteresiranima će pokazati kako zaroniti s bocama. Ronjenje za djecu je predviđeno 10. rujna, a za odrasle dan poslije.

Svaki uron u trajanju od 20 minuta košta 150 kuna, a prikupljena sredstva su namijenjena djeci iz Dječjeg doma Zagreb.