WEEKEND MEDIA FESTIVAL

Od Lepe Brene do svjetskih medijskih stručnjaka

03.09.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Suprotstavljanje hrvatskog popa i srpskog folka, printanih novina i internetskih portala, sve začinjeno predstavljanjem najboljih regionalnih reklama i noćnim partijima i koncertima, samo je dio programa ovogodišnjeg Weekend media festivala koji se održava od 20. do 23. rujna u Rovinju

Ususret skorašnjem, petom po redu Weekend media festivalu, održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen program ovogodišnjeg izdanja festivala koji u goste dovodi najveći broj stranih predavača do sada.

Prvi dan, 20. rujna, na rasporedu je 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a koja će se ove godine prvi put održati u sklopu festivala, a tematski je posvećena financijskoj krizi. O globalnoj ekonomskoj krizi bit će govora kroz sve aspekte koje je zahvatila, a jedna od tema bit će i upravljanje Vladinim komunikacijama o kojima će govoriti zasad neimenovani predstavnici Vlade RH, najavila je predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić. Potvrđen je i dolazak glasnogovornika bivše grčkevlade Georgea S. Petalotisa.

O programu i gostima festivala govorio je Nikola Vrdoljak, iz programa posebno izdvojivši panel diskusiju posvećenu domaćem filmu pod nazivom 'Može li film u Hrvatskoj biti profitabilan?'.

Najavio je i raspravu 'Hrvatski pop vs. srpski folk – regionalni glazbeni fenomeni' koja uz goste Lepu Brenu, Sašu Popovića, Antonija Pušića poznatijeg kao Rambo Amadeus i moderatoricu Antoniju Mandić obećava dobru zabavu.

Na bogatom programu panel rasprava su, među ostalim, 'Mit o TV rejtingu' i 'Gdje se događa novinarstvo'.

Temi novinarstva ove će se godine pristupiti iz drugog ugla te će ponajviše govora biti o sadržaju, o čemu mnogo znaju strani gosti Conor White-Sullivan i Gabriel Dance.

Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa i jedan od predvodnika ideje da se blogovima promijeni klasičan pristup vijestima, govorit će o budućnosti medija i komunikacije, dok će Gabriel Dance, koji je u prošlosti vodio NYTimes.com, a danas je urednik britanskog Guardiana u New Yorku, govoriti o budućnosti digitalnog novinarstva.

Jedna od novosti ovogodišnjeg Weekend media festivala je format Hard Talk u sklopu kojega će gostovati Aleksandar Tijanić, Goran Milić i Emil Tedeschi, najavio je Tomislav Ricov.

Novosti su i format 'Pogled preko plota', koji donosi pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u svim zemljama regije, 'Dvoboj', u kojem će stavove sučeliti ključni akteri hrvatske medijske scene, te regionalna revija najboljih reklamnih agencija, BalCannes.

Govoreći o BalCannesu, Davor Bruketa iz agencije Bruketa&Žinić OM istakao je da novi program svim zainteresiranim predstavnicima reklamnih agencija iz regije nudi priliku da predstave svoje radove, a 25 najboljih bit će prikazivani u posebnoj dvorani u sklopu festivala.

U sklopu glazbenog programa u goste dolaze Partibrejkersi, bend Pips, Chips & Videoclips i Rambo Amadeus.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama.